blogheader
Martin's blog
Martin's belevenissen
 

It's Christmas and all of that Jazz!

De kerst komt er weer aan dus het is weer tijd dat het Dickens Koor de kelen smeert, de teksten er in stampt en zorgt dat we niet collectief ziek worden. We komen ook deze periode weer naar u toe. We hopen daarbij natuurlijk op mooi weer met zon en een goed gehumeurd publiek dat hier en daar mee zingt. Het is weer een afwisselend programma geworden met maar liefst 3 locaties die voor ons ook nieuw zijn. 

We zijn maar liefst op 5 plaatsen in de (nogal uitgebreidde) regio. Maar hou de pers in de gaten! Er volgt nog een echte Kerst Flashmob in de regio Meppel. Een kleine tip: treinreizigers opgelet in de periode voor kerst! Wellicht wordt u verrast met een gratis optreden om u alvast in de kerstsfeer te brengen en 's-avonds aan de etenstafel met een mooi verhaal aan te komen........

 

 

Zaterdag 12 december Steenwijk Dickens festival

We zijn deze dag te vinden op diverse plaatsen tijdens het gezellige en goed aangekleedde Dickens Festival. Met de oude vertrouwde piano bakfiets vind u ons op de volgende plaatsen. 

  • 16.45 uur Optreden op De Markt
  • 17.25 uur Podium Gasthuisstraat
  • 17.45 uur optreden Woldpromenade
  • 18.25 uur Podium Gasthuisstraat
  • 19.30 uur  optreden Grote Kerk, Kerkstraat 16

Zondag 13 december Veenhuizen

In Veenhuizen mogen we de hele middag onze liedjes laten horen op de kerstmarkt aldaar. We zijn te vinden vanaf 13.30 tot 16.30 uur  langs de Oude Gracht vanaf nr. 4b. Hoewel Veenhuizen bekend staat om zijn gezelligheid en het gevangenismuseum hopen wij aan de goede kant van de tralies te blijven. Met onze (niet door het RDW goedgekeurde) piano bakfiets zullen we ook daar weer een gezellige, muzikale Dickens sfeer neerzetten. 

Donderdag 17 december Vriezenveen

Deze avond kunt u ons alleen meemaken als u lid bent van de Vrouwen van nu te Vriezenveen. We zullen hier de avond opvrolijken met onze Dickens kledij en jazzy kerstliedjes. Ons is al beloofd dat we een goed verzorgde avond tegemoet gaan met de nodige versnaperingen. Nu maar hopen dat we dan tóch op ons best zijn met goed gevulde buiken.

Zaterdag 19 december Havelte

Op deze zaterdagmiddag zijn we gast op de Havelter kerstmarkt. U kunt ons vinden op diverse locaties op en rondom de brink, maar zonder de legendarische bakfiets. 

Zondag 20 december Meppel

Ons laatste optreden is tijdens de koopzondag in Meppel. Samen met het Groot Gieters Popkoor vind u ons in de Meppeler binnenstad. Afwisselend zullen deze twee koren onder begeleiding van Marianne Mol vanaf 13:30u de koopzondag opvrolijken met jazzy kerstliedjes en lekkere popsongs. Het Groot Gieters Popkoor heeft zelfs voor de gelegenheid een tweetal populaire kerst-meezingers ingestudeerd. Dus komt allen luisteren en meezingen. Soms zal er pauze zijn om pianist (ondergetekende) en dirigent de nodige rust te geven, aangezien zowel de Dickens Singers en het Groot Gieters Popkoor leunen op deze muzikale ondersteuning.

Merry Christmas!