blogheader
Martin's blog
Martin's belevenissen
 

Het seizoen 2016/2017 zit er bijna op

Het koorseizoen 2016/2017 zit er bijna op. We gaan richting de zomer met nog 3 optredens in het vooruitzicht, en kijken terug naar wat bijzondere optredens.

Korenslag Drenthe 2017

Enigzins onverwachts was er dit seizoen toch nog een korenslag. Met een gedurfd repertoire gingen het Groot Gieters Popkoor het publiek te lijf. Bijvoorbeeld een medley van ABBA die door ondergetekende en het koor nog niet helemaal geweldig tussen de oren en in de vingers zat. In Ogterop stond voor ons een ware concertvleugel van Steinway & Sons klaar (#bucketlist) maar geen versterking. Gelukkig kon ik dat monster van tevoren even te lijf, maar wat speelt dat geweldig! Het optreden ging heel aardig en na enkele weken wachten kregen we ook ons juryrapport. Op de avond zelf was wel al duidelijk dat we niet in de prijzen waren gevallen. 

Seizoen presentatie in de Meenthe

Binnenkort bestaat het Groot Gieters Popkoor 5 jaar! Hoera! Daarom organiseren we een matinee in Schouwburg De Meenthe in Steenwijk. Om het publiek in Steenwijk en omgeving alvast enthousiast te maken voor deze happening was er op 11 mei een presentatie van allerlei gezelschappen die in het seizoen 2017/2018 iets doen in de Meenthe. Met tijd voor slechts twee nummers: "Hallelujah" en "Mag ik dan bij jou?". Na een tenenkrommend lange tijd in de coulissen gestaan te hebben mochten wij ons ding doen. Het was "strak op", "optreden" en "strak af". Onder luid applaus natuurlijk. Nu moeten we het waarmaken op de matinee 5 november! 

The Broadway Troupe voor het eerst op de planken

Op 12 mei stond een optreden gepland met toneelvereniging Tavenu dat de "Nonnen van Naverone" zou brengen in Schouwburg Ogterop. Er waren plannen gesmeed om The Broadway Troupe muzikale ondersteuning tijdens het toneelstuk te laten verzorgen. Na een bezoekje van de regisseur aan onze repetitie werd er druk gewikt en gewogen. Het resultaat was dat we aan het einde van het toneelstuk één nummer zouden gebruiken tijdens de laatste scène: Ease on down the road uit de Wizard of Oz (met Michael Jackson en Diana Ross). Verder mochten we in de lobby tijdens de pauze ons uitleven met ander repertoire. 

Inmiddels hadden we 4 doeken aangekocht die we kunnen neerzetten als decor. 

Wat doet een koor op de open dag van de veiligheidsregio?

Met beide koren (Groot Gieters Popkoor en de Broadway Troupe) zijn we uitgenodigd om het festijn van de veiligheidsregiodag van IJsselland en gemeente Steenwijk. We mogen 50 minuten optreden op een podium waar bijv. zaken als versterking zijn geregeld. Men verwacht duizenden mensen publiek. Kijken of wij die kunnen boeien en bereiken met ons repertoire. 

2e Donderdag Meppel Dag 2017

Op de 2e DMD op 27 juli kunt u ons vinden in het centrum van Meppel, waarschijnlijk op één vaste plaats waar we met onze nieuwe decor en apparatuur ons repertoire ten gehore brengen.