blogheader
Schaken
Lars zijn schaakbelevenissen
 

De beker is klaar!

Het schaakseizoen zit er op. Dinsdag was de laatste avond bij de Meppeler Schaak Vereniging. Dus ook tijd om de nodige bekers uit te reiken. Daar zat ook de beker voor de Akker bij van het school schaak toernooi in de Poele. De afvaardiging die ook naar het NK Schoolschaak was geweest mocht de inmiddels gegraveerde beker in ontvangst nemen. Omdat De Akker drie keer op rij de beker heeft gewonnen, mag hij nu definitief in de kast op school.

Op donderdag was het dan ook eindelijk tijd om met alle deelnemers die voor de winst van de Akker hebben gezorgd, met de beker op de foto te gaan. Alle deelnemers van harte gefeliciteerd en knap gedaan!

 

Published by Martin Molema (Webmaster),

Tweede dag NK School schaken

Vandaag is het de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap School schaken (BO-Algemeen + BO 3/4/5).Ditmaal reizen we wederom naar Amsterdam, maar nu naar sportcentrum Ookmeer. Dus met trein naar Amsterdam CS, gevolgd door een nogal wilde rit met de Tram. De laatste kilometer doen we te voet waarna we netjes op tijd aankomen. 

Zo'n sporthal is wel even andere koek met zoveel deelnemers. Vorige week zaten de schakers in een aparte zaal en het publiek mocht daar niet bij zijn. Een serene rust was daar te vinden, die in de sporthal compleet ontbreekt. Honderden schaakborden en een factor twee zoveel mensen geeft een hoop warmte en rumoer. 

Vandaag is Marrit onze tafelbegeleider. Zij gaat aantekeningen maken en de schakers helpen de volgende keer een nóg betere partij te spelen. Ook ditmaal zijn er extra supporters mee, maar Ruben kon door zijn blessure er jammer genoeg niet bij zijn.

 

Het speelschema loopt meteen al uit en de kinderen worden er onrustig van. Na twintig minuten uitloop op het speelschema wordt er dan eindelijk begonnen met de eerste ronde. Die gaat tegen de Montessori school uit Wageningen. Lars vraagt zich meteen al af wat de rating van zijn tegenstander is, maar we stellen hem gerust dat het niet uitmaakt: gewoon lekker spelen en je best doen. Achteraf bezien heeft zijn tegenstander geen rating, en dat kan altijd de nodige verrassingen opleveren.

De eerste ronde verliezen we helaas met 3-1. Wederom is Wessel de stabiele factor: hij wint zijn partij. Lars zit het langst aan het bord en met ongeveer 5 minuten op de klok moet ook hij zijn partij afstaan. Tegen het einde van de partij hebben beide spelers nog een dame, toren en verzameling pionnen. Door die pionnen staat het veld redelijk op slot en moet er via de randen gespeeld worden. Lars weet geen ruimte te creeeren en kan uiteindelijk de dame verschalken die inmiddels op zijn eerste rij beland was. In zijn enthousiasme vergeet Lars dat die dame gedekt stond door een pion die op het punt stond te promoveren. Lars slaat de dame, de promoverende pion slaat zijn dame en wat bedoeld was als het uitschakelen van de dame levert Lars juist een flinke achterstand op. De strijd verlegt zich naar de pionnen en eindelijk komt er ruimte op het bord. Lars kan die met slechts een paar pionnen en een toren niet benutten, en de partij eindigt helaas in verlies. 


De tweede ronde. Met ditmaal Luca, Wessel, Teun & Florian.

Florian verliest zijn partij helaas. Daarna weet Wessel op bord 3 zijn partij te winnen; zijn achtste winst op rij als we de eerste speldag meerekenen. Een prima resultaat! Resteren Luca op bord 4 en Teun op bord 2. Het is niet helemaal duidelijk hoe Luca en Teun er voor staan. Doordat we ditmaal niet vlakbij het bord kunnen staan is het lastig om de stukken en posities te herkennen. De partijen duren nog even voort en ondertussen verdwijnen er wat andere spelers uit het zichtsveld en kunnen we met de verrekijker iets beter zien wat er aan de hand is.

Luca heeft op bord 4 het veld aardig leeg gespeeld en na wat heen en weer lopen kunnen we zien dat hij een toren en een dame overheeft. Het onvermijdelijke gebeurt en de tegenstander zijn lichaamshouding verraad dat hij het aan ziet komen: de grasmaaier-mat. Luca rolt het veld netjes op naar de linkerkant van het veld met de koning in de val. Drie zetten later staat het 2-1 met dank aan Luca.

De laatste partij met Teun blijkt een harde noot om te kraken. Hoewel Teun twee torens heeft en in principe dus de koning kan proberen klem te zetten, weet de tegenstander met zijn loper, toren en paard de zaken voor de tweede toren van Teun zet na zet tegen te werken. De eerste toren staat al netjes op overkant te wachten op de tweede toren. Pas als Teun de lopen naast de koning weet weg te werken, kan de tegenstander niet anders dan met zijn paard aan de loop te gaan om de koning te redden. Het is kiezen tussen twee kwaden: ruimte geven aan de tweede toren of de koning alleen te laten. Hij kiest voor het eerste en dat geeft Teun de ruimte om de tweede toren de oversteek te laten maken. Listig manoeuvreert hij zijn koning ook nog richting de koning van de tegenstander waardoor die geen kant meer op kan. De torens maken het spel af en ineens is de partij die een tijd op slot leek te zitten in 5 zetten afgelopen. De Akker zet de eerste winst achter zijn naam. 

Na deze 8e ronde van het toernooi staat de Akker op een keurige 25e plaats.


Lars/Wessel/Teun/Florian

De derde ronde vind plaats achterin het veld waardoor we de partij eigenlijk niet kunnen volgen. Met de verrekijker kan ik in de lengte richting de borden wel ongeveer zien. Ditmaal tegen een internationale school die wel wat lang op zich laat wachten waardoor Tako de regels er alvast op naslaat wat er in zo'n geval gebeurd.  De borden worden uiteindelijk toch bemenst en de wedstrijden kunnen beginnen.

Van een afstandje valt op te maken dat Teun zich mee laat slepen in de snelheid van de tegenstander. Een snelle wisseling van stukken en na niet al teveel tijd is het afgelopen, en moet Teun zijn partij afstaan. In een variant van de grasmaaier-mat krijgt Teun een toren en dame tegenover een volledig ongedekte koning op de rechterhelft van zijn speelhelft. Nog twee zetten en het is afgelopen.

Via de verrekijken kan ik net onderscheiden dat op bord 3 bij Wessel de stukken er af vliegen. Binnen enkele minuten sneuvelt de dame. Het wordt nu lastig onderscheiden wat er gebeurt dus ik haak af. Een paar minuten later is Wessel klaar; met winst. Zoals hij zelf zegt speelt hij graag op een open veld in het eindspel, en hij bewijst na 9 partijen winst op rij dat hem dat geen windeieren legt.

Ook Lars weet zijn partij te winnen. De eerste winst voor Lars op deze dag, en de tweede van het toernooi.  Deze pot weet hij te winnen van een dame met vergelijkbare rating, die hij volgens eigen zeggen 'in de pan heeft gehakt'. Lars zag een kans om de dame te verschalken, om zo de winst binnen een paar zetten zeker te stellen. Toen hij nog een keer goed keek bleek het slaan van de dame meteen tot mat te leiden.

Het staat nu dus 2-1 voor de Akker en het wachten is op de uitslag van bord 1 met Florian. Florian speelt ditmaal een lange partij. Op een afstand proberen we het eindspel te volgen, en dan blijkt dat er al een toren en de dame naast het bord staan. Niet veel later verliest ook Florian zijn partij na 40 minuten dappere tegenstand. Deze ronde eindigt dus in een 2-2 gelijk spel

Na deze ronde is het pauze en wordt het tijd voor de broodnodige frisse lucht. Het is inmiddels twee uur en we vragen ons af hoe het woord 'lunch' nog bij dit tijdstip past dus we checken even hoe het schema er momenteel uitziet na de opgelopen vertraging aan het begin. 


Luca/Wessel/Teun/Florian

Deze ronde wordt gespeeld aan de zijlijn van het veld, dus we staan er met zijn allen bovenop. Een bijzondere ronde met behoorlijk spannende wedstrijden. Op bord 1 gaan Florian in hoog tempo van start en beland uiteindelijk al vlot in onhoudbare  situaties. Met een bijna meesterlijke zet weet hij op een haar na toch nog het voordeel te pakken doordat de tegenstander zijn koning teveel verstopt achter pionnen. Helaas gooit een toren roet in het eten waardoor de koning niet kan helpen om de tegenstander klem te zetten. Met verve weet de tegenstander de koning op afstand te houden waardoor Florian steeds in gedwongen zetten terecht komt. Dat speelt niet lekker en het resultaat is helaas verlies. Op de klok staan bij beide spelers bijna meer dan 18 minuten.

De starttijd is 15 minuten per persoon, en bij elke zet krijgt de spelen 10 bonus seconden. Dus met 18 minuten op de klok is af te lezen dat er snel gespeeld is.

 

Op bord 3 bij Wessel vliegen de stukken er ook weer af. Al vlot wordt het een spel van alleen torens, dames en pionnen. Hij vraagt aan Marrit of hij remise mag aanbieden omdat het redelijk gelijk staat, maar Marrit maant tot doorspelen. De coach van de tegenstander vraagt zich af wat er aan de hand is, en kijkt lichtelijk verbaasd als hij hoort dat Wessel remise zou willen aanbieden. Blijkbaar is dat bij hem absoluut niet aan de orde. Aan Wessel is te zien dat hij niet lekker speelt en hij is niet blij dat hij zijn eerste partij van het toernooi verliest. Net geen 10 partijen op rij gewonnen. We hopen dat hij het bij ronde 5 weer weet op te pakken, want er is een prijs voor de meeste individuele gewonnen wedstrijden.

 

Op bord 4 krijgt Luca het behoorlijk zwaar. Hij staat op achterstand, maar weet dapper door te vechten. Na wat vlotte ruilingen komt hij terecht in de situatie van koning en pion. Met grote zekerheid dwingt hij de koning van de tegenstander naar de achterlijn. Die denkt dat hij met zijn koning nog kan voorkomen dat de pion kan promoveren. Als dat lukt en Luca 'slechts' om een toren vraagt, gaan de wenkbrauwen van de toeschouwers omhoog. Je verwacht dat iemand een dame vraagt, maar Tako verzekert ons dat als je weet wat je doet, je met koning en toren ook prima mat kan afdwingen. In het klassieke eindspel van toren en koning weet Luca uiteindelijk de koning in de hoek te dwingen. De tegenstander ziet de laatste zet al aankomen en geeft uiteindelijk op, om te voorkomen dat ie uiteindelijk mat gezet wordt. Een mooie come-back van Luca die hem een welverdiend punt oplevert.

 

Op bord 2 ging Teun weer snel van start. De handen vliegen van bord naar klok, mét een stuk in de hand.  Ook hier zien we de tijd teveel oplopen, en wordt er dus te weinig nagedacht. Uiteindelijk weet Luca zijn zelfbeheersing tóch terug te vinden, en gaat hij op zijn handen zitten. Het grote nadenken is begonnen, want ondertussen staan hier ook alleen nog dames, pionnen en torens. Het wachten is op een laatste fout van de tegenstander. Beide spelers hebben precies evenveel stukken in een vrijwel gespiegelde opstelling. De tegenstander biedt remise aan maar onze coach Marrit zegt dat we doorspelen. Teun weet uiteindelijk de laatste pion van de tegenstander te kapen en probeert in een gelijk eindspel zoals het Luca gelukt was, hoewel hij dat niet kan weten. De tegenstander heeft echter nog steeds een toren waardoor het nog niet echt wil lukken. Tóch maakt de tegenstander een fout, en Teun denkt zijn kans te zien en slaat de toren. Helaas creeert hij daarmee een patstelling en is de tegenstander toch een beetje de morele winnaar.

Eindsituatie is dat we dus verliezen met anderhalf tegen twee en een halve punt.


Ronde 5 : de laatste

In de laatste ronde kunnen we net aan zien wat er op de borden gebeurd. Bij Florian gaat het weer in snel tempo . Helaas voor Florian gaat ook zijn laatste partij verloren. Kort daarna is het op het bord van Lars ook wel erg leeg en kan Lars niet meer dan alleen wat heen en weer lopen totdat de toren en dame hem op het centrum klem zetten.

Resteren bord 2 en 3 met Wessel en Teun. Teun neemt ditmaal vanaf het begin de tijd en begint meteen flink stukken te kapen in de achterhoede van zijn tegenstander. Met zijn dame weet hij de nodige stukken op te ruimen waarna hij zich terugtrekt en rustig kan doorwerken. Uiteindelijk leidt dit tot een vrije hoek waar hij eenvoudig zijn dame en toren kan inzetten om de koning weer klassiek tot de zijlijn te dwingen. De eerste bordpunt van deze match is voor Teun.

Op bord 3 zit Wessel toch even in de problemen als hij net met één paard voor staat. Met gedegen spel weet hij uiteindelijk het bord naar zijn voorkeur te krijgen: zo leeg mogelijk. Met een paard lokt hij de koning weg waarna de weg vrij is voor zijn laatste pion om te promoveren. De inmiddels behoorlijk geïrriteerde tegenstander pakt alvast een dame maar nog voordat die het bord raakt corrigeert Wessel dat hij liever een toren heeft. De toren wordt ingezet en de tegenstander ziet het al aankomen. Met zichtbare irritatie vliegt de koning de enige kant op die tegenstander maar op kan. Het bord draait door de fysieke uiting van irritatie en de koning wordt slordig op het bord gezet. De uitkomst was bij het plaatsen van toren voor ons toeschouwers als duidelijk en Wessel zorgt voor een nette 2-2 gelijkstand.

De wedstrijden zitten er op en het is wachten op de uitslag.Na de tiende toernooi ronde (ronde 4 van deze dag) is de stand als volgt, met de akker net uit de top 30 verdreven. 

Met de gelijkstand van de laatste partij schuiven we nog nét terug in de top 30 en worden 30e. Voor de prijsuitreiking wordt de zaal nog even verbouwd: de schaaktafels er uit en er wordt een halve maan met de stoelen gemaakt. Het podium verschijnt net als de indrukwekkende rij met bekers. En dan begint het wachten op de enige prijs die de Akker zou kunnen opstrijken: de beste persoonlijke score. Omdat Wessel 10 van de 11 wedstrijden gewonnen heeft zijn we toch wel benieuwd of het nog wat oplevert. Maar nadat er voor de kinderen uit groepen 3/4/5 de nodige medailles en bekers zijn uitgedeeld, blijkt dat we toch niet in de prijzen zijn gevallen.

We pakken in en gaan lopend naar de tram naar het centraal station. Daar verkennen we de beschikbare eettentjes om vervolgens (bijna allemaal) bij Smullers patat met een snack te scoren. Daarna hebben we eigenlijk al vlot een trein richting huis en zijn we om kwart voor negen 's-avonds weer thuis. Het schoolschaken zit er op voor dit jaar en het zou me niks verbazen dat we met dit team, maar dan zonder Lars als deelnemer, weer verder kunnen komen.


Nog even de statistieken op een rijtje:

Eindstanden van De Akker

Eindstanden van alle scholen

 

 

Eerste dag NK School schaken

Aanloop

Op 6 juni gaan we vroeg uit de veren voor het Nederlands Kampioenschap School Schaken. Lars is hier beland door op het schoolschaken in Meppel als zesde te eindigen (algemeen klassement) en als vierde van de zijn school De Akker. De volgende ronden vonden plaats in Arnhem en Zutphen. In Zutphen mochten de eerste de 5 teams door. En dat was nog wel even spannend, omdat de Akker samen met een andere school (Sjofar uit Apeldoorn) op een gedeelde vijfde plek was geeindigd  (lees meer). 

De delegatie bestaat uit de kinderen Luca, Wessel, Florian, Teun en Lars. Er is de nodige ouderlijke support mee en Ruben is mee als extra coach. Het is een gezellige rit in de trein en met het mooie weer is de laatste etappe te voet ook geen straf. We arriveren precies om 10:00u te Amsterdam bij het Cygnus Gymnasium.  Beneden in de aula is er ruimte voor de ouders, en we zoeken snel een plekje achterin om niet in de zon te hoeven zitten. Het is lekker weer dus de kids kunnen tussen de wedstrijden lekker een balletje trappen op het plein. 

De wedstrijd

De eerste ronde begint 10:45u na het officiele welkom. Helaas moeten de ouders en Ruben de zaal uit. Alleen Tako als officiele begeleider mag op de zaal blijven. Een teleurstelling voor Ruben die dus alle wedstrijden moet missen en zo ook niet kan helpen bij het nabespreken. De wedstrijden zijn 15 minuten, en elke zet levert 15 seconden extra tijd op. Genoeg tijd om dus even op je handen te zitten voor die ene killer-move. 

Lars komt als eerste terug uit de eerste ronde en meld trots dat ie gewonnen heeft. Ook Wessel wint zijn wedstrijd. Helaas hebben Teun en Florian hun wedstrijd verloren. Er wordt even kort nagepraat waarna de kids naar buiten vliegen voor wat fysiek vermaak. Er is genoeg tijd voor de tweede ronde om 11:45. Helaas krijgt Ruben een ongelukje tijdens het spelen. Met een dikke enkel moet hij misschien naar het ziekenhuis.

Terwijl Ruben in het ziekenhuis wacht op zijn triage samen met Carolien en Martin, start de tweede ronde tegen basisschool de Ebenhaezer. Ook deze ronde eindigt in een 2-2 gelijkspel. Wessel en Teun winnen op bord twee en drie, Luca en Florian verliezen hun partij. We hebben nu twee wedstrijdpunten bij het ingaan de lunch pauze.Ondertussen zit Ruben te wachten op zijn röntgenfoto

In de derde ronde is Lars weer aan de beurt op bord 4. Hij komt na 15 minuten weer terug en meldt dat hij verloren heeft in een nogal chaotische partij tegen een snelschaker die ook niet wist wat ie moest doen.Teun verliest helaas ook zijn wedstrijd, al kan hij niet helemaal vertellen hoe dat zo gekomen is. Hieronder een foto van de wedstrijd op bord 1.

Om 14:10 begint de vierde ronde met Luca op bord 4. Ondertussen vragen we ons af hoe het met Ruben gaat en welke uitslag hij te horen krijgt. Lars is ondertussen aan het tellen hoeveel treden hij al geklommen heeft, want de speelkamer is op de 4e etage en wij als ouders vermaken ons op de begane grond. De hersencellen worden tussen en na de wedstrijden flink gemasseerd: op allerlei plekken in de 'ouderzaal' wordt door ouders en kinderen flink geschaakt. En niet alleen het traditionele systeem wordt gespeeld: ook het minder bekende 'moerasschaken' is een leuke variant. 

Na 10 minuten komt Luca melden dat hij op achterstand kwam en zijn partij verloren heeft.Twee minuten daarna zijn ook Florian en Teun ook weer terug met verlies achter hun naam. Teun weet wel te melden dat Wessel zeker gaat winnen. Het is nog even spannend voor Wessel, maar de teampartij is helaas verloren: RSB 2 Passe Partout Rotterdam pakt de winst. Nog 2 minuten later komt ook Wessel terug, en de voorspelling van de winst is uitgekomen. 

Ook de vijfde ronde is wederom een gelijk spel met twee remises en één gewonnen: twee wedstrijdpunten voor de Akker. De wedstrijd van Wessel verloopt zo wonderlijk aan het einde dat zelfs de scheids even komt controleren of het wel goed gaat: Wessel is namelijk bijna al zijn stukken aan het weggeven. Er resteren nog wat pionnen en een toren, die volgens Wessel alleen maar in de weg staan. De tegenstander die met alleen nog een koning de pionnen maar opvrat zal het ook een vreemde zaak gevonden hebben. Toen het veld eenmaal geruimd was voltooiden twee pionnen de oversteek om te promoveren. Daarna was het eindspel snel afgelopen. 

Ondertussen is Ruben weer terug van het ziekenhuis. De uitslag is 'gescheurde enkelbanden' en met krukken is hij zelfstandig teruggekomen uit het ziekenhuis naar de schaaklocatie. Er is vervoer geregeld en hij kan snel naar huis, zonder op de rest te hoeven wachten. Het lijkt er op dat de uitval van de extra coach toch zijn weerslag heeft gehad op het team. De laatste ronde van vandaag gaat beter! We winnen binnen 20 minuten netjes met 3-1 en dat is even een oppepper voordat we weer snel naar thuis gaan. 

In de trein zijn de kids redelijk rustig en vermaken zich met wat eten en Donald Ducks. Bij de overstap in Zwolle konden we Teun weer netjes teruggeven aan zijn moeder en rond kwart voor zeven stonden we weer op station Meppel. Deze week nog een examen van Schaak Stap 1, en dan zaterdag de laatste dag NK School schaak.


Na de derde ronde is de uitslag als volgt:

De stand na ronde 4:

En aan het einde van de dag staat De Akker als 27e geplaatst:

De details voor Lars

En die voor de club:

 

Deelnemersveld

De volgende scholen doen mee:

Bord   FSB 1 Master Steve Jobsschool Sneek Rating
1   Sake Algra 1201
2   Lukas van Ruiten 731
3   Wisse Piersma 490
4   Thomas van Ruiten 623
         
Bord   HSB 1 De Floriant Zoetermeer Rating
1   Thomas den Bakker 509
2   Joshua van Schravendijk 598
3   Ciro Catalan 758
4   Sam Lammers  
5   Aiden van Dijk 202
         
Bord   HSB 2 St. Maartensschool Voorburg Rating
1   Jie-Ren Tjin a Lien  
2   Morris Wellink  
3   Jorik van den Doel  
4   Quint van den Doel  
         
Bord   LeiSB 1 De Schakel Leiderdorp Rating
1   Marc Kentstra 1111
2   Björn van Houdt 988
3   Thomas Kentstra 871
4   Jelmer van de Kamp 640
5   Rikki van Haasteren 431
6   Lennard van der Eng  
         
Bord   LeiSB 2 De Regenboog Leiderdorp Rating
1   Lucas Schädler 1212
2   Lodewijk van der Putten 914
3   Dianne Guis 754
4   Feiko Donatz  
5   Martijn Kwestroo 492
6   Thijmen Matthijssen 565
         
Bord   NBSB 1 't Karregat Eindhoven Rating
1   Victor Muntean 1428
2   Yichen Han 1063
3   Alexander Rutten 1333
4   Felix Muntean 542
5   Timo Verhoef 414
         
Bord   NBSB 2 De Klimboom Best Rating
1   Janne Allaart 915
2   Wouter Trieling 760
3   Lieke van Dam 480
4   Jasper van Delft 100
5   Mayra den Breeje  
6   Joppe Allaart 130
7   Sarah Liebreks  
         
Bord   NBSB 3 't Schrijverke s-Hertogenbosch Rating
1   Michel Timmer 659
2   Olav Odems 145
3   Niels Kleijnen  
4   Christian Paschold  
5   Martijn de Rooij  
         
Bord   NHSB 1 De Sterrenzanger Oudorp (NH) Rating
1   Max Bookelman 887
2   Milan de Boer 745
3   Michiel Wehkamp 528
4   Sander Meijer 604
         
Bord   NHSB 2 De Beekvliet Velserbroek Rating
1   Milan ten Hacken 734
2   Louis ten Hacken 516
3   Pepijn Grijmans 576
4   Mees van Dijk  
         
Bord   NHSB 3 De Phoenix 1 Broek op Langedijk Rating
1   Julian de Boer 866
2   Bram Nagtegaal 544
3   Marieke van Schaik 519
4   Tessa van Schaik  
         
Bord   NHSB 4 De Phoenix 2 Broek op Langedijk Rating
1   Marit de Boer 832
2   Seth Bonneveld 320
3   Remco van de Berg 243
4   Sanne Visser 171
         
Bord   NOSBO 1 Groningse Schoolvereniging Groningen Rating
1   Thijmen Nawijn 1425
2   Lodewijk van Vliet 1427
3   Silvan Heijnen 1168
4   Sietse Drost 425
5   Olivier Rustige 314
         
Bord   NOSBO 2 De Fontein Ten Boer Rating
1   Lindert Kroon 586
2   Mieke Nissen 539
3   Wouter ter Harkel 264
4   Anna-Mae Takang 251
5   Yrsa Reuver 220
6   Jovan Abdulahad 305
7   Joël Greven 198
8   Kevin Nieuwland  
         
Bord   OSBO 1 De Troubadour Arnhem Rating
1   Ilan van der Zand 799
2   Nátán Pevzner 747
3   Jermo Aluy 587
4   Lucas van der Weiden 637
         
Bord   OSBO 2 Montessorischool Wageningen Wageningen Rating
1   Elmar Roothaan 1168
2   Philip Gabbert 175
3   Len Roothaan 384
4   Joël Keesman  
         
Bord   OSBO 3 Eben-Haezerschool Apeldoorn Rating
1   Karel-Jan Karels 696
2   Leonard Donk  
3   Herbert van der Werf 491
4   Ferdinand de Jong  
         
Bord   OSBO 4 Montessori Westervoort Westervoort Rating
1   Andre Mgdesian 884
2   Julian van Dijk 614
3   Dominick van Dijk 462
4   Sietse Twijnstra 430
         
Bord   OSBO 5 De Akker Meppel Rating
1   Florian Molanus 601
2   Teun Mekenkamp 582
3   Wessel Adema 599
4   Lars Molema 202
5   Luca Smit 347
         
Bord   RSB 1 De Stelberg Rotterdam Rating
1   Lucas Nguyen 1661
2   Tommy Tran 1203
3   Hein Schouwenaars 600
4   Kimmily Tran 650
5   Winston Tjong tjin Joe 871
         
Bord   RSB 2 Passe Partout Rotterdam Rating
1   Daniel Kudlicka 936
2   Marek Kudlicka 1203
3   Kirsten van den Dool 483
4   Nathan Kudlicka 514
5   Collin Halkes 459
         
Bord   RSB 3 De Piramide Rotterdam Rating
1   Javeria Komal Zubair 908
2   Muhammad Saad Zubair 805
3   Aleena Ilyas 478
4   Wasiq Dar  
5   Ahsen Ilyas  
         
Bord   SBO 1 De Zegge Almelo Rating
1   Onno Elgersma 1548
2   Eva Zijdemans 872
3   Gerwin Trip 246
4   Sebastiaan van Kuijk-Smith  
         
Bord   SBO 2 De Telgenborch Almelo Rating
1   Haik Margos 724
2   Krikor Margos 501
3   Hein Maathuis 285
4   Calvin Hilverda 205
         
Bord   SGA 1 De Pinksterbloem Amsterdam Rating
1   Khoi Pham 1464
2   Matteo van Cleef 1169
3   Ingo Bello 673
4   Mats Erkens 628
5   Daniel van Cleef 401
6   Senya Krasikov 262
         
Bord   SGA 2 2e Dalton Amsterdam Rating
1   Milan Varnica 937
2   Mark van der Vlis 862
3   Kilian Hoekstra 824
4   Thomas van der Vlis 490
5   Annemijn Oosthoek  
         
Bord   SGA 3 Jan Hekmanschool Ouderkerk aan de Amstel Rating
1   Tijn de Boer 680
2   Marcello Hermans 515
3   Sem de Boer 534
4   Floris Huiskers 562
         
Bord   SGA 4 De Grote Beer 1 duivendrecht Rating
1   Boris Nienkemper 780
2   Jonah Nienkemper 489
3   Jason Drager  
4   Thijs Dubbelhuis 558
         
Bord   SGA 5 De Grote Beer 2 duivendrecht Rating
1   Liyan Besiktas  
2   Finn Wolthuis  
3   Michael van Iersel 776
4   Wouter Turkstra 496
         
Bord   SGA 6 De Ontdekking Almere Rating
1   Daniel Kutchoukov 1215
2   Thomas Kutchoukov 623
3   Luuk Steghuis  
4   Sem Kleton  
5   Nicholas van Rooij  
         
Bord   SGA 7 International Primary School Almere Rating
1   Kavya Raulji 757
2   Aditya Mahesh 421
3   Om Deshmukh 543
4   Manasvita Basa 208
5   Aarush Srivastava 282
         
Bord   SGS 1 Leonardo Eemland Amersfoort Rating
1   Tim Grutter 1422
2   Ignace Konig 889
3   Jorg Bakker 649
4   Terje Slot 413
         
Bord   SGS 2 De Spits Utrecht Rating
1   Thijs Geelhoed 1565
2   Frits Geelhoed 974
3   Björn Augustuszoon 483
4   Merel Geelhoed 405
5   Floris Thöne  
6   Baikal van Baardwijk  
7   Yannick de Groot  
         
Bord   SGS 3 Daltonschool Rijnsweerd Utrecht Rating
1   Twan Leenaers 726
2   Teun van Goch 948
3   Floris Sluiter  
4   Michiel Mast 520
5   Sophie Schmitz 702
         
Bord   SGS 4 Emmaschool 1 Bussum Rating
1   Jesper Boogers  
2   Ilja Killestein  
3   Mick Beer  
4   Javier Korver  
5   Thomas Peters  
         
Bord   SGS 5 Arcade Utrecht Rating
1   Siebe van Manen 509
2   Joris Tiemersma  
3   Stijn van Essen  
4   Felix Hamoen  
5   Ties van Halteren  
         
Bord   SGS 6 Emmaschool 2 Bussum Rating
1   Mark van Wylick  
2   Jonah Polman  
3   Thomas Bellaart  
4   Koen Ebeling Koning  
5   Tom van Wylick  
6   Jeppe Jas  
7   Jesse Fleischmann  
8   Philine Boomsma  
         
Bord   ZSB 1 De Oude Vaart Terneuzen Rating
1   Nina de Putter 979
2   Sven de Putter 616
3   Jure Buric  
4   Sander den Dikken 651
5   Boaz Murre 361
6   Britt Vink 300